Bil Köfte
Malzemeler
- Dana kıymalık: 140 gr
- Kaşar peyniri: 25 gr
- Maydanoz: bir tutam
- Soya Sos: 10 gr
- Sıvı Yağ: 10 gr
- Toz püre: 1 paket
- Yumurta 1 adet
- Galeta unu 0,02 gr
- Çarliston biber 1 adet
- Kuru soğan ¼ adet
- Tuz, karabiber, pul biber
Tarifi: Kıyma köfte kıvamına getirilir. İçli köfte köfte gibi fincan şeklinde oyulup içerisine ince doğranmış salam, kaşar, maydanoz, soya sos ve baharatlar eklenir. Köfte sarılıp içli köfte şekline getirilir. Önce 50-60 derece fırında 10 dk, sonra 130 derecede pişine kadar bekletilir. Domates sosu ile sunum yapılır
Patlıcan Pikado
Malzemeler
- Patlıcan 1 adet
- Kuzu Eti 60 gr (çiğ)
- Kuru Soğan 10 gr
- Ayçicek Yağır 10 gr
- Kaşar 15 gr
- Baget Ekmek 1 adet
- Tereyağ 5 gr
- Salça 10 gr
Tarifi: Patlıcan karnıyarıklık şekilde hazırlanır. Kızgın yağda kızartılır. Yağı süzmeye alınan patlıcan beklerken kuzu eti kuşbaşı olarak doğranarak hafif yağda soğanla birlikte pişmeye bırakılır. Suyu çekmeye yakın salça ve baharatları eklenerek kavrulur. Yaklaşık 1 saat içerisinde et pişmiş olur. Pişen etli sos beklemede olan patlıcanın içerisine karnıyarık gibi sosu ile birlikte yerleştirilir. Üzerine kaşar ilave edilerek fırına verilir. Dilimlenmiş ekmekler üzerinde tereyağı sürülerek fırında kızartılır, tabak sunumunda kullanılır. Tereyağlı ekmek ile servis edilir.
Pırasa Kavurma
Malzemeler
- Pırasa 100 gr
- Kuru Soğan 10 gr
- Ayçiçek Yağı 10 gr
- Salça 8 gr
- Pul biber, Karabiber, Tuz, Kimyon Ve Şeker
- Kabak 40 gr
- Yoğurt 100 gr
- Sarımsak 2 diş
Tarifi:
Hazırlanışı: Pırasalar ve soğan Jülyen şekilde doğranır. Az yağda sotelenir. Daha sonra kabak,
baharatlar eklenerek kısık ateşte kendi suyu ile pişmeye bırakılır.
Sos Hazırlanışı: Yoğurt ve dövülmüş sarımsak çırpılarak yemeğin üzerine ilave edilir.
Sotelenen pırasa ve soğan karışımının üzerine hazırlanan sarımsaklı yoğurtlu sos ilave edildikten sonra
sunuma hazır hale getirilir.
Dana Biftek Sarma
Malzemeler
- 130 gr dana biftek
- 5 gr Ayçiçek yağı
- 10 gr Kırmızı kapya biber
- 10 gr yeşil biber
- 100 gr patates (püre için)
- 100 gr kaşar peyniri
- Tuz, Karabiber, biberiye
- 1 adet orta boy soğan
- 10 gr krema
- 20 gr salça (sos için)
Tarifi: Biftekler ince açılır ve poşet arasında pirzola demiri ile dövülür Sıvıyağ, karabiber, biberiye ile terbiyelenir Arasına kaşar peyniri konularak rulo yapılır. Patates haşlanarak püre haline getirilir. Kızgın tavada biftekler kısık ateşte pişirilir. Hazır hale gelen rulo biftekler, patates püresinin üzerine alınır ve sebzelerle birlikte sunum yapılır.
Abant Usulü Tavuk Biftek
Malzemeler
- Tavuk Biftek: 100 gr
- Domates: 20 gr
- Sivri Biber: 20 gr
- Kuru Soğan: 15 gr
- Mantar: 20 gr
- Kekik, Karabiber, tuz
- Un: 10 gr
- Kaşar peyniri: 10 gr
- Ayçiçek yağ: 10 gr
- Demiglass sos: istenildiği kadar
Tarifi: Tavuk biftekler hafif unlanarak kızgın yağda kızartılır. Tepsiye düzgünce dizilir. Domates ve sivri biberler ayıklanarak kuşbaşı doğranır. Mantarlar iri doğranır. Soğanlar biraz ince doğranır, bifteklerin üzerine serpiştirilir. Demiglass sos ve baharatlar, tuz ile birlikte ilave edilerek orta sıcaklıktaki fırına (130 derecede 45 dk ) verilir. Daha sonra rendelenen kaşar peyniri serpiştirilerek, kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında tutulur. En son servis edilir.
Meyve Çaylı Panna Cotta
Malzemeler
- Su 0,02 L
- Şeker 0,01 kg
- Elma Çayı 0,10 adet
- Kuşburnu 0,04 adet
- Böğürtlen Çayı 0,04 adet
- Nişasta 0,00 kg
- Süt 0,06 l
- Krema 0,0,2 l
- Panne Cotta 0,02 kg
Tarifi: Sütü ocağa koyun. Kaynamaya yakın panna cotta'yı ilave edip karıştırın. 1-2 dk karıştırarak kaynatın ve altını kapatın. Kremayı ilave edin ve karıştırın. bardaklara doldurun ve soğumaya bırakın. Bir yandan üzerinin sosu için su ve şekeri ocağa koyun kaynamaya yakın meyve çaylarını suya ekleyin ve kısık ateşde demleyin. Daha sonra çayları içerisinden alın. Hazırladığınız çay kaynarken nişasta ile koyulaştırın karıştırın ve altını kapatın. Bu hazırlamış olduğunuz meyve çaylı sosu panna cotta'ların üzerlerine dökün. Buzdolabında bi kaç saat soğuduktan sonra servis edin.
Tiramisu
Malzemeler
- Panpispanya 0,01 kg
- Yumurta 0,09 adet
- Su 0,00 l
- Kakao 0,00 kg
- Şeker 0,00 kg
- Su 0,02 l
- Hazır Kahve 0,00 kg
- Tiramisu Kreması 0,01 kg
- Süt 0,02 l
- Krema 0,01 kg
- Labne Peyniri 0,01 kg
- Kakao 0,00 kg
Tarifi: Pandispanya, yumurta, su ve kakaoyu mikserde yüksek devirde 5-6 dk çırpın. Önceden ısınmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin ve fırından alın. Su, şeker ve hazır kahve ile hazırladığınız şerbetle pandispanyayı ıslatın. Tiramisu kreması, süt, krema ve labne peynirini mikserde yüksek devirde 5-6 dk kadar çırpın. Pandispanyanın üzerine dökün ve düzleyin. buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyip üzerine kakao eleyerek servis edin.
Sebzeli Patates Kek
Malzemeler
- Sütlü Patates Püresi 0,020 kg
- Su 0,090 l
- Tereyağ 0,001 kg
- Ayçiçek Yağı 0,003 l
- Kuru Soğan 0,010 kg
- Havuç 0,020 kg
- Kabak 0,020 kg
- Mantar 0,010 kg
- Kapya Biberi 0,010 kg
- Beyaz Lahana 0,010 kg
- Ispanak 0,010 kg
- Krema 0,005 l
- Kaşar Peyniri 0,020 kg
- Tuz 0,000 kg
Tarifi: Suyu ve tereyağını ocağa koyun. kaynamaya yakın sütlü patates püresi karıştırarak ilave edin. 1-2 dk kadar kısık ateşte karıştırın. Elde ettiğiniz koyu kıvamlı patates püresini tepsiye dökün ve düzleştirin. Sebzeleri sırası ile (soğan, beyaz lahana, havuç, mantar, kabak, kapya biber) soteleyin. kremayı, ve tuzu ekleyin. Hazırlamış olduğunuz sebzeleri patates püresinin üzerine serpin ve düzleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar ekledikten sonra önceden ısınmış fırına (150 derece) koyup 30 dk pişirin. Üzeri kızarınca alın ve dilimleyip servis edin.
Sebzeli Penne Makarna
Malzemeler
- Penne Makarna 0,100 kg
- Kabak(jülyen) 0,010 kg
- Bezelye 0,010 kg
- Kapya Biber(jülyen) 0,010 kg
- Havuç(jülyen) 0,020 kg
- Kuru Soğan(jülyen)0,010 kg
- Krema 0,050 l
- Pesto Sosu(hazır) 0,001 kg
- Ayçiçek Yağ 0,003 l
- Su 0,030 l
- Tuz 0,000 kg
Tarifi: Sırası (soğan, bezelye, havuç, kapya biber, kabak) ile sebzeleri soteleyin. Yuzu ekleyip karıştırın. Suyu ve kremayı ilave edip karıştırarak 3-4 dk kadar kaynatın. Pesto sosu ve haşlanmış penne makarnayı ilave edin. Sosu çekene kadar 2-3 dk karıştırın ve ocaktan alıp servis edin.
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
- Karnıbahar 0,050 kg
- Kuru Soğan 0,015 kg
- Sütlü Patates Püresi 0,006 kg
- Tuz 0,001 kg
- Ayçiçek Yağ 0,003 l
- Krema 0,010 l
- Un 0,005 gr
- Dereotu 0,002 kg
Tarifi: Karnıbaharı ve soğanı tencerede soteleyin. Soteleme işleminden sonra biraz un ilave edilerek bir süre daha kavurup sonra su eklenir. Eklediğimiz suya daha sonra Sütlü Patates Püresini karıştırarak ilave edin. Tüm karışım Blendırdan geçirilerek püre haline getirilir. En son, Krema ve tuzu ekleyin. 3-4 dk kaynatın ve ince kıyılmış dereotu ile servis edin.